Hållbar turism och miljötänk

På Solliden Camping vill vi bidra till ett hållbart samhälle där våra anställda, gäster, samarbetspartners och lokalbefolkningen mår bra. Vi strävar efter att arbeta med hänsyn till miljön och vår ambition är att tänka och arbeta hållbart i allt det vi gör och därmed minska vårt miljöavtryck. Till sommarsäsongen 2018 beviljades Solliden Camping ett Green Key-miljöcertifikat för sin miljövänliga verksamhet. 

Exempel på vad vi gör för att arbeta hållbart:

  • Vi minskar vår energiförbrukning genom att använda lågenergilampor och LED-lampor
  • Vi kontrollerar vår vatten- och elförbrukning kontinuerligt och utvärderar de åtgärder vi gör för att enligt behov kunna göra förbättringar.
  • Vi använder oss av miljövänliga tvätt- och rengöringsmedel för att minska miljöbelastningen.
  • Vi prioriterar miljömärkta produkter vid inköp, och i vårt BistroCafé använder vi oss i första hand av ekologiska och närproducerade livsmedel för att erbjuda våra gäster att ta del av de lokala mathantverket och högklassiga råvaror.
  • Vi vill även assistera gästerna med att få en hållbar vistelse i Pargas och vår skärgård. I receptionen ger vi gärna tips om vandrings- och cykelleder och övriga aktiviteter i naturen. Vi hyr även ut cyklar, roddbåtar och kajaker.

Inom verksamheten samarbetar våra anställda genomgående för att minska användningen av energi och vatten och för att hindra uppkomsten av onödigt avfall. Genom engagerad personal som trivs och mår bra når vi våra mål. Genom regelbunden utvärdering strävar vi efter ständig förbättring för att i högsta möjliga grad ta hänsyn till miljön.

Våra gästers trivsel kommer i första rum och vi hoppas att våra gäster uppskattar möjligheten att vara delaktiga i vårt miljöarbete. Vi vill bidra positivt till samhället genom att ta ett samhällsansvar genom samarbeten med olika aktörer.

Scroll to Top