Solliden Camping – en äkta skärgårdsupplevelse

Välkommen till Solliden Camping i den vackra åboländska skärgårdsstaden Pargas, som ligger endast 25 km söder om Åbo. Här är det nära till naturen och havet tillika som all service ligger inom räckhåll. Till centrum med alla härliga småbutiker är det endast 1,5 km, dit kan du promenera, ta cykeln eller kanske åka båt. På campingen finns en barnvänlig badstrand med brygga.
Här kan du njuta av naturens lugn och frihet i äkta skärgårdsmiljö, göra naturutflykter, promenera i skog och på berg, cykla, njuta av vattnet och havet, meta och på samma gång känna havets dofter!

Sommartid kan du ta dig runt i skärgården via den populära 250 km långa Ringvägen, här kan du se en film om den: The Archipelago Trail. Här får du Turistinfo om skärgården och mer om Ringvägen.
För att hålla koll på när färjorna går kan du kolla tidtabellen här: Färjtidtabeller.

Bekvämt med skärgårdsbussen till Pargas: Skärgårdsbuss linjerna 801 och 901-904. Start från Åbo busstation längs med skärgårdsvägen till Pargas, stig av vid busshållplatsen i korsningen K-supermarket Reimari. avstånd till oss ca 900m eller från Pargas busstation, avstånd ca 1,5 km.

 

Övernattning

På campingområdet finns naturplats för husbilar, -vagnar och tält. Flertal elplatser tillgängliga.
Vi tar inte emot förhandsbokningar till campingområdet, alltså fylls platserna enligt ankomst. Eftersom inga numrerade platser finns får du fritt välja din plats på området.
Vi kan även erbjuda dig övernattning med sjöutsikt i någon av våra 17 mysiga stugor.
Här hittar du en karta över området.

 

Tjänster på området

På campingområdet finns följande, vars användning ingår i campingavgiften:
– Kokplats med matlagnings- och diskmöjlighet
– Servicebyggnad med wc och dusch
–  Två grillplaser, varav en är under tak (ved finns).

Här finns även en liten lekplats för barn, flera berg att klättra och sitta på och en vacker skog med fina naturupplevelser. 

Beställningsbastu: Nära sjön finns områdets eluppvärmda strandbastu varifrån man lätt kan ta sig ett dopp i sjön om man så önskar. Strandbastun renoverad till säsongen 2016! Mer info här om bastun och hur man bokar den.

 

Naturen är nära

Här råder det lugn och ro, ingen stress, gott om tid för varandra och familjen. Fart och fläng hittar du inne i stadens centrum eller någon annanstans, inte här. Kom hit och ladda dina batterier. Ta en promenad på de vackra skogsstigarna, ta dig tid att njut av utsikten från de fina bergen, sätt dig ner och meta en stund. Bada äkta finsk bastu med ett dopp i havet, eller spendera en varm solig dag på sandstranden.

Upplev närmiljön och skärgården, hos oss kan du hyra cykel, roddbåt, kajak och flytande mattor! Vi tipsar om olika rutter.

I skärgårdsstadens centrum finns det möjligheter till äventyrsgolf, golf, tennis, beachvolley, bowling, frisbeegolf och naturstigar bara för att nämna några. Mer info.

 

Reception/BistroCafé

I samband med vår reception finns vårt populära BistroCafé.
Sommartid öppet dagligen.
I receptionsbyggnaden finns gratis internet/WiFi.

Vi ses!

Reception/BistroCafé
3.6-4.8.2019 kl 08-22 (köket 12-20)
5-15.8.2019 kl 10-20 (köket 12-19)

Vi tar emot stugbokningar elektroniskt. Välkommen!

Vi har blivit beviljade Green Keys miljöcertifikat som den andra campingen i Finland! För oss är det viktigt med bl a sopsortering och att spara på vatten och energi. Läs mer här