Solliden Camping – en äkta skärgårdsupplevelse

Välkommen till Solliden Camping i den vackra skärgårdsstaden Pargas, endast 25 km söder om Åbo. Här är det nära till naturen och havet tillika som all service ligger inom räckhåll. Till centrum med alla härliga småbutiker är det endast 1,5 km, dit kan du promenera, ta cykeln eller kanske åka båt. På campingen finns en barnvänlig badstrand med brygga.
Här kan du njuta av naturens lugn och frihet i äkta skärgårdsmiljö, göra naturutflykter, promenera i skog och på berg, cykla, njuta av vattnet och havet, meta och på samma gång känna havets dofter!

Sommartid kan du ta dig runt i skärgården via den populära 250 km långa Ringvägen, här kan du se en film om den: The Archipelago Trail. Här får du Turistinfo om skärgården och mer om Ringvägen.
För att hålla koll på när färjorna går kan du kolla tidtabellen här: Färjtidtabeller.

Hitta hit
Bekvämt med skärgårdsbussen till Pargas: Skärgårdsbuss linjerna 801 och 901-904. Start från Åbo busstation längs med skärgårdsvägen till Pargas, stig av vid busshållplatsen i korsningen K-supermarket Reimari. avstånd till oss ca 900m eller från Pargas busstation, avstånd ca 1,5 km. Du kan även söka tidtabeller på Matkahuoltos sidor
Linje 801 trafikerar mellan Åbo och Pargas. Bussen är en gul Föli-buss. Du hittar linjens tidtabell här
Här mer info om hur du hittar hit.

Övernattning

På campingområdet finns naturliga campingplatser för husbilar, -vagnar och tält. El-platser.
Tyvärr tar vi inte emot förhandsbokningar till campingområdet, platserna fylls enligt ankomst. Eftersom inga numrerade platser finns får du fritt välja din plats på området.
Vi kan även erbjuda dig övernattning i någon av våra 17 stugor.
Här hittar du en karta över området.

Tjänster på området

Vi erbjuder bl a följande service för våra campinggäster:
– Kokplats med matlagnings- och diskmöjlighet
– Tömning av septiktank och gråvatten
– Servicebyggnad med wc och dusch
– Två grillplatser
– Liten lekplats för barn, flera berg att klättra i och sitta på, och en vacker skog.

Strandbastu: Nära sjön finns områdets eluppvärmda strandbastu varifrån man lätt kan ta sig ett dopp i sjön om man så önskar. Mer info här om bastun och hur man bokar den.

Naturen är nära

Här råder det lugn och ro, ingen stress, gott om tid för varandra och familjen. Fart och fläng hittar du inne i stadens centrum eller någon annanstans, inte här. Kom hit och ladda dina batterier. Ta en promenad på de vackra skogsstigarna, ta dig tid att njut av utsikten från de fina bergen, sätt dig ner och meta en stund. Bada äkta finsk bastu med ett dopp i havet, eller spendera en varm solig dag på sandstranden.
Upplev närmiljön och skärgården, hos oss kan du hyra cykel, roddbåt, kajak, SUP-bräden och flytande mattor! Vi tipsar om olika rutter.
I skärgårdsstadens centrum, på gångavstånd, finns det möjligheter till äventyrsgolf, golf, tennis, beachvolley, bowling, frisbeegolf och naturstigar bara för att nämna några.

Reception/BistroCafé

I samband med vår reception finns vårt populära BistroCafé.
Sommartid öppet dagligen.
I receptionsbyggnaden finns gratis internet/WiFi.

Vi ses!

Tack för en fantastisk sommar, vi ser redan framemot nästa sommar!

Vi tar emot stugbokningar elektroniskt. Välkommen!

Vi har blivit beviljade Green Keys miljöcertifikat som den andra campingen i Finland! För oss är det viktigt med bl a sopsortering och att spara på vatten och energi. Läs mer här