Strandbastun

Nära sjön finns strandbastun varifrån man lätt kan ta sig ett dopp i sjön om man så önskar. I bastun finns två separata tvätt- och omklädningsrum och i mitten en bastu, på bastulaven ryms tillika ca 6-10 personer. Bastu-turer bokas i receptionen.

Familjebastu (bastun i eget bruk);
25€/ 50 min
– bastu och ett dusch-/omklädningsrum
-1-4 personer, tilläggsperson 6€

Bastu-turerna börjar varje jämn timme. Turerna bokas i receptionen. Ca 5-10 min innan din tbastutur börjar kommer du ner till receptionen och hämtar nyckeln, och genast efter bastu-turen returneras nyckeln.

Att hyra

Cyklar, roddbåtar, kajaker, SUP-bräden och flytande mattor

Cykel pris från 12€/3 h. Många fina cykelvägar att utforska! Det är inte alltid lätt att ta med sig egen cykel. Att hyra en cykel för en hel dag eller flera är ett bra, enkelt och lätt alternativ till egen cykel. Uthyrningsställen finns i hela skärgården från Pargas centrum till Iniö.€/ Här en länk till lokala guidekartor.

Roddbåt pris 8€/h,  30€/dag, i priset ingår även livvästar.
Tips 1 Packa picknick-korgen och gör en dagsutflykt till närbelägna ö Norrbyholmen, bilder
Tips 2 Med roddbåten kan du även uppleva Kyrksundet eller varför inte åka och handla till butiken:)

Kajak pris från 20€/h Upptäck nya sidor av skärgården. Att paddla är mycket rofullt och populärt

SUP-bräde pris 20€/h

Flytande matta pris 5-15€/h

Upplev

Lugn och ro, ingen stress, mycket tid för varandra och familjen. Kom hit och ladda dina batterier. Ta en promenad på de vackra skogsstigarna och njut av utsikten från de fina bergen. Bada äkta finsk bastu eller spendera en dag på sandstranden.

Vi ordnar regelbundet under hela sommaren bl a Pop-up BeachYoga och Klangskålsavslappning.

Tips på en cykelrutt: “Cykla genom ett fridfullt skärgårdslandskap och njut av havsvindar och fina vyer från broar och av en kort färjeöverfart. En fin 52 km cykelutflykt från Pargas centrum. Upplev skärgården på en dags cykelutflykt från Pargas centrum. Det finns flera badstränder och fina sjöutsikter längs med rutten.” Mer info och detaljer om cykelrutten

St Olav waterway: “Vandra genom världens vackraste skärgård från ö till ö. Färden för dig från Åbo Domkyrka i Finland till Åland – fredens öar – och vidare till Sverige. I Sverige har du flera alternativa rutter att välja mellan för slutdestinationen i Trondheim, Norge. St Olav Waterway – S:t Olofs sjöled – öppnas officiellt den 24 maj 2019.” Läs mer om St Olav Waterway

Här information om allt du behöver veta då du planerar att vandra eller cykla i skärgården.

Lokala orienteringsföreningen PIFs orienteringskartor finns till salu för området vid Solliden Camping Norrby och Tennby, á 5€. I Tennby hittar motionären även den populära spånbanan.

I skärgårdsstadens centrum finns det möjligheter till många olika aktiviteter, t ex äventyrsgolfArchipelagia golf, tennis, beachvolley, bowlinghall, frisbeegolf, Ridstall Islandshästar och naturstigar bara för att nämna några.
Art Bank är ett unikt konstgalleri (Salvador Dali) i Pargas.
Shopping i skärgården. Restauranger och caféer i skärgården.

Mer att göra i Pargas, kolla här!

Scroll to Top