Uthyrning

Strandbastu

Pga Covid-19-pandemin har vi enbart privata turer i strandbastun för tillfället.

Precis vid havet finns vår eluppvärmda strandbastu, som är av lite större modell med plats för omkring 6-10 personer på bastulaven. Från bastun kommer man ner till stranden längs en trappa och därifrån kan man ta sig ett dopp i havet. Stranden är lite stenig, så passar kanske inte den med ömtåliga fötter och svårigheter med balansen.
I bastun finns två separata tvätt- och omklädningsrum och i mitten en bastu, på bastulaven ryms ca 6-10 personer.

Bastuturerna bokas på förhand i receptionen. Nyckeln till bastun avhämtas från receptionen före turen och återlämnas till samma ställe då bastuturen är slut.

Familjebastu (bastun i privat bruk);
30€ / 50 min
– bastu och ett dusch-/omklädningsrum
-1-4 personer, tilläggsperson 6€

Pga Covid-19 har vi för tillfälle inte allmänna bastuturer, utan enbart privata turer.

Bastuturerna börjar varje jämntimme (kl. 17.00, 18.00 o.s.v.).
Turerna bokas på förhand i receptionen. Ca 5-10 min innan din bastutur börjar kommer du ner till receptionen och hämtar nyckeln, och genast efter bastuturen returneras nyckeln till receptionen.

Uthyrning av redskap etc

 • SUP-bräden (från. 20€/h, längre tid = billigare timpris)
 • Roddbåtar (från. 10€/h)
 • Utfärdskajaker (sit-on-top) för vuxna och barn/juniorer (25€/1-2h, 15€/h därefter och även längre perioder för billigare tim-/dagspriser).
  Barn-/juniormodellen -50% av priset i samband med uthyrning av vuxenkajak.
 • Flytande mattor SMALL-BIG (från. 10€/h, small-storlek(liten))
 • Vattenskotrar: www.jetsgo.fi (110€/h (½h provkörning 70€), priset inkluderar bränslet!)
 • Cyklar: www.carfield.fi (minst 3 timmars uthyrning, från 12€, längre uthyrningar förmånligare)
  Även möjligt att returnera cykeln till annan Carfield-punkt längs Skärgårdens ringväg.
  Boka en cykel direkt hos Carfield och meddela i samband med bokningen var du kommer att hämta upp cykeln och returnera den.

Lugn och ro, ingen stress, mycket tid för varandra och familjen. Kom hit och ladda dina batterier. Ta en promenad på de vackra skogsstigarna och njut av utsikten från de fina bergen. Bada äkta finsk bastu eller spendera en dag på sandstranden.

Tips på en cykelrutt: “Cykla genom ett fridfullt skärgårdslandskap och njut av havsvindar och fina vyer från broar och av en kort färjeöverfart. En fin 52 km cykelutflykt från Pargas centrum. Upplev skärgården på en dags cykelutflykt från Pargas centrum. Det finns flera badstränder och fina sjöutsikter längs med rutten.” Mer info och detaljer om cykelrutten

St Olav waterway: “Vandra genom världens vackraste skärgård från ö till ö. Färden för dig från Åbo Domkyrka i Finland till Åland – fredens öar – och vidare till Sverige. I Sverige har du flera alternativa rutter att välja mellan för slutdestinationen i Trondheim, Norge. St Olav Waterway – S:t Olofs sjöled – öppnas officiellt den 24 maj 2019.” Läs mer om St Olav Waterway

Här information om allt du behöver veta då du planerar att vandra eller cykla i skärgården.

I skärgårdsstadens centrum finns det möjligheter till många olika aktiviteter, t ex äventyrsgolfArchipelagia golf, tennis, beachvolley, bowlinghall, frisbeegolf, Ridstall Islandshästar och naturstigar bara för att nämna några.
Art Bank är ett unikt konstgalleri (Salvador Dali) i Pargas.
Shopping i skärgården. Restauranger och caféer i skärgården.

Mer att göra i Pargas, kolla här!

Rulla till toppen